Lencse nélkül: Tata

A vizek városaként aposztrofált Tata rengeteg fotótémát kínál. A papírdobozzal is ellágotatok ide néha. Víz mellett nőttem fel, szeretem, igénylem a vízpartot. Igaz, a Dunához húz a szívem, de jól esik egy-egy tó, vagy patak “társasága” is.

Vizek városa (Tata, 2014. június) (Papír lyukkamera, Foma 100 B&W film)

Vizek városa (Tata, 2014. június) (Papír lyukkamera, Foma 100 B&W film)

 

Tata e vonzalom tekintetében sokszor kisegít. A város számos tavacskát tudhat magáénak, amelyek partján jól esik a séta. Mindneki találhat magának megfelelő lehetőséget a kikapcsolódásra. A sportolni, a fürdeni vágyók, a horgászok, mindannyian megtalálják a számításukat.

A városban számos vízimalom is működött. Egynémelyik még ma is megvan, s bár kerekei nem forognak már, visszaidézik az időt, amikor a természet erőit még okosan használták. Csak állnak az Öreg-tó mellett és őrzik nyikorgó emlékeiket.

Vízimalom  (Tata, 2014. június) (Papír lyukkamera, Foma 100 B&W film)

Vízimalom (Tata, 2014. június) (Papír lyukkamera, Foma 100 B&W film)

 

Egy tónyival arrébb, a Derítő-tavon takaros horgász tanyákkal találkozhatunk. Ez a víz a horgászok kedvelt helye. A lányom is itt tanulta meg a horgászat alapjait.

Horgász tanyák (Tata, 2014. június) (Papír lyukkamera, Foma 100 B&W film)

Horgász tanyák (Tata, 2014. június) (Papír lyukkamera, Foma 100 B&W film)

 

Persze nem mehetünk el a település többi látnivalója mellett sem. Számos régi épület, műemlék jellegű ház, és a tatai vár őrzi a múltat. Egyik kedves témám a Kálvária-dombon álldogálló kis kápolna, melyről egy korábbi bejegyzésben már olvashattál kedves Látogató.

 

Kálvária (Tata, 2014. május)  (Papír lyukkamera, 100 B&W film)

Kálvária (Tata, 2014. május) (Papír lyukkamera, 100 B&W film)

 

Azt hiszem, megérné a lyukkamerával is felfedezni a város rejtett kis szegleteit. Folytatása biztosan következik.


 KREATÍV ESKÜVŐ FOTÓZÁS – FOTO-GRAF.HU


 


A “Lencse nélkül” galéria (Kattints!):

 


2 Responses to “Lencse nélkül: Tata”

  1. Szép kis kollekció! Tetszenek, mert teljesen más hangulatuk van, mint mondjuk a digitális, vagy akár a hagyományos, fényképezőgéppel készített filmes képeknek.
    Meg kell valljam őszintén, még soha nem volt alkalmam analóg fényképeket készíteni…

  2. Fényfaragó says:

    Köszönöm László, örülök, ha tetszenek! Igen, ezeknek egészen más hangulatuk van. Nemcsak azért, mert filmre készülnek, hanem azért is, mert egy egészen egyszerű “technikával”.
    Filmre mindenképp érdemes fotózni, egészen sajátos világot fedez fel az ember. Én nagyon szeretem. Nincs kapkodás, gondolkodni kell, gondosan előkészíteni a képet az expozíció előtt. Tulajdonképpen többet kell dolgozni fejben… kikényszeríti, hogy többet dolgozz fejben, és ez tetszik. A hívás, képkidolgozás pedig külön is megérdemelné, hogy beszéljünk róla.

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*