Az utolsó napon

Lombkorona-túra (Ipolytarnóc, 2013. szeptember 1.)
Az iskolakezdés előtti utolsó napon egy kiadós kirándulással búcsúztattuk a nyarat és az ovis időszakot. Nógrádba láttogattunk, az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területre. A lombkorona-túra kellemes élménnyel indította a kalandozást. 

8-10 méter magasban függőhidakon sétálni a fák közt – a valamikori növényevő dínók fejmagasságában – igazi élmény volt. A kaland segített felrázódni az ide vezető hosszú út után. Az imbolygó, vékony hidacskákon nem volt könnyű fotózni, de a gyermekfotózásban az a jó igazán, hogy önfeledt pillanataikban és néha igazán szokatlan helyzetekben örökítjük meg az apróságokat. Így aztán hősiesen átküzdöttem a fotós táskám és a teljes felszerelésem is a lombkorona szinten. Miközben az ingatag hidakon egyensúlyozgatva Kincsőt fotóztam, nagyon igyekeztem nem kiejteni a kezemből az “Ötdét”. Rossz lett volna látni le, majd széthullani. Kitartó küzdelmünket siker (lomb)koronázta, s néhány új képpel gazdagodott Kincső gyermekfotó repertoárja.

A Természetvédelmi Terület nagyon izgalmas, számos további érdekes látnivalóval szolgál. Egésznapos, tartalmas lehetőséget kínál, megannyi izgalmas természeti, régészeti élménnyel. Megér majd egy bővebb cikket, írok is róla később.  

Nagyon jól éreztük magunkat, s Kincső e kis kirándulás után feltöltődve másnap egy másik nagy kalandra indult és lépett be első alkalommal az iskola kapuján.

 


A Foto-Graf Stúdió fotóiból készült művészi nyomatok, vászon és metálprintek megrendelhetők az FineArtAmerica oldal segítségével:


 

 

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*