Hippi

Hippi (Amszterdam, 2012. október 10.)

Amszterdami séta közben figyeltem fel erre szimpatikus, nyugodt srácra, aki utca nyüzsgéséről tudomást sem véve olvasgatott a város egyik terén. Én éppen a város – számomra teljesen újszerű – művészettől és a szabad szellemmiségtől átitatott légkörét próbáltam átélni. Kerestem a módját, hogy hogyan lehetne mindezt megragadva, fotón is visszaadni.

Mivel az időm meglehetősen limitált volt – mindössze két nagyobb sétára adott csak lehetőséget -, ezért nem nagyon volt lehetőség elmélyülni a szellemi és művészi sokszínűségben, ami a városra oly jellemző. Készültek fényképek, de talán ez a portré adja vissza leginkább Amszterdam hangulatát.

Performansz (Amszterdam, 2012. október 10.)

Utcai táncosok, festők, könyvesboltok, művészek mindenütt. Egy hely, ahol az emberek nem csak gyakorolják, de értik, keresik és szeretik a művészetet. Ahol nem gond az utcán megállva végignézni egy-egy produkciót, s hangos tapssal tetszést nyilvánítani. Nem fáj a mosoly, az őszinte öröm.

Nézők (Aszterdam 2012. október 10.)
 
Eredetileg nem akartam több képet bemutatni itt, csak a hippit, de a cikk írása közben kicsit elkanyarodtam az eredeti szándékomtól. Talán nem is baj, hiszen Amszterdam arcát az ott élők arcán kereszül lehet a legjobban megmutatni.
 
Amszterdam (2012. október 10.)
 
 Alkalmi modellek (Amszterdam, 2012. október 10.)
 
 
Csendes pihenő (Amszterdam, 2012. október 10.)
 
 

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*