Gyermeknaptár – bevált karácsonyi ajándék

Kincső - gyermeknaptár 2013.

Az idén is a család kedvence lett a saját készítésű naptár, melyet Kincső 2012-ben készült képeiből szerkesztettem. Az idei esztendőben rendhagyó módon fekete-fehér színvilágú kalendárium készült.

Bevált az újítás, a gyermeknaptár dédszülőknek, nagyszülőknek, tesóknak, a család minden tagjának örömöt szerzett. Ahogy nagyim fogalmazott: “Reméltem, hogy idén is ilyen naptárat fogok kapni!”. Jól esett. Végülis elmondhatom, hogy egész évnyi munkám, munkánk van benne.  

A család öröme elégedettséggel töltött el. Jó érzés a saját munkánk eredményét átnyújtani. Ha bárki a kedves blog olvasók közül szeretné legközelebb hasonló módon meglepni a családtagjait, csak bátorítani tudom! Nem kell hozzá mást tenni, csak rendszeresen fotózni a gyerkőcöt, gyerkőcöket. Akár már egyszerűbb digitális kamerával, vagy telefonos alkalmazásokkal (pl. Instagram) is megfelelő, hangulatos képeket lehet készíteni a naptárhoz. Az a fontos, hogy változatos anyag legyen, tehát ne egy helyszínen, ugyanabban a ruhában készüljön el a 12 kép. Naptár szerkesztő programot pedig ingyeneset is le találni a neten. Ezek persze nem engednek teljes szabadságot a szerkesztésben, és professzionális “nyomdai” minőségű alapokat sem lehet velük előállítani, de nem is biztos, hogy ez a cél. A kreatív munka öröme, és a család boldogsága kárpótolhat a kicsit gyengébb minőségért.

Aki professzionális minőségre vágyna, annak érdemes komolyabb technikával rendelkező fotográfushoz fordulnia, aki a képek mellett a naptárat is el tudja készíteni “pro” minőségben. Érdemes a gyerkőcö(ke)t rendszeresen fotózni. Havonta 1-1 óra nem olyan nagy idő erre! Ugye? Ez egyrészt jó kis program (a gyerkekek általában élvezik), a végén pedig lesz egy változatos, szép fotóanyag, egy egész évnyi fotó, amiből aztán már vidáman össze lehet válogatni a naptárhoz a megfelelő képeket.

Az így elkészített fotók persze nemcsak a változatos anyagot garantálják. A profi kamerák nagyfelbontású képeket készítenek, s így a megszerkesztett naptár nyomdai minőségű lesz: a boltban kapható naptárak minőségével megegyező kivitelű, mégis egyedi naptár lesz az így elkészült ajándék. Azt pedig már nem is kell külön ecsetelni, hogy milyen nagyszerű egy ilyen szép naptárat kézbe venni! Bővebb információért ajánlom a Foto-Graf Fotográfiai Stúdió honlapját végignézni.

 

A saját, 2013-ra készült naptárunk ilyen lett:

 

 

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*