Egy (két) kiállítás képei

Egy kiállítás képei

Úgy esett, hogy a mai napra tervezett fotós kirándulásomat elmosta az eső. Más elfoglaltság után kellett hát nézni. Kincső lányom jópár napja kiszemelte már magának az agyaghadsereg kiállítást, hát jobb (idő) híján erre esett a választásunk.

Bevallom, semmi kedvem nem volt Pesten bolyongani még vasárnap is. A Király utcai VAM Design Centerben, ahol az első kínai császár legendás agyaghadseregének kiállítása látható, még inkább elment a kedvem az egésztől. A jegyárak… talán kicsit magasabbak az átlagosnál. A kínaiak szemlátomást igyekeznek előnyt kovácsolni valamikori zsarnok császáruk örökségéből. Mivel Kincső annyira szerette volna látni a katonákat, belementem, s bementünk. Nem bántam meg.

Agyaghadsereg kiállítás

Az első kínai császár Csin Si Huang-ti sírjában talált sokezer agyagfigurát a világ nyolcadik csodája néven emlegetik. A kiállításon természetesen csak élethű másolatokat láthatunk, de ennek ellenére érdekes tárlatot látogathatunk. Igyekeztem a kiállítást fotózási szempontból is kihasználni (photo pass 300 Ft-ért megváltandó!), a szegényes és különleges világítás jó gyakorlási lehetőséget ígért.

Agyaghadsereg kiállítás

Készítettem pár képet, ezek azonban olyasmik voltak, amiket bárki elkészít a kiállítás alatt. Kerestem az egyedi kép lehetőségét. Többször körbejártam a termeket, újra meg újra elolvastam a halált félő, örök életet kereső zsarnok istencsászárról szóló ismertetőket. Aztán egy srácra lettem figyelmes, aki szemlátomást nem zavartatta magát a látogatóktól, s a földön ülve, hátát a falnak vetve elmélyülten rajzolgatott vázlatfüzetébe.

Agyaghadsereg kiállítás

Én sem zavartattam magam, s igyekeztem “megfogni a témát”.

Agyaghadsereg kiállítás

Ez a kis plusz jól jött a kiállítási képekhez. Elégedetten távoztam. Remélem, Ő is! Apropó! A kiállítás megtekintését jó szívvel ajánlom mindenkinek!

Miután az áhított agyaghadsereg kiállításon túlesett, Kincső újabb követeléssel állt elő: fagyit akart. Nőből van, hát nem lepett meg az azonnal fellépő új igény. Egy kedves kis cukrászdába tértünk be, ahol ő fagylalthoz jutott, én meg egy jó kávéhoz. A presszóhoz mellékelt sütimet persze azonnal lenyúlta, míg én a mellékelt képet fotóztam.

Hangulat

Nem elégedett meg a szerzeménnyel… Sőt! Továbbiakra tartott igényt, amiket a pincérnőtől nyomban meg is igényelt. Hiába kértem, hogy legyen mértékletes a darabszámot illetően, nem enedett, egészen kenyér, illetve tányértörésig vitte a dolgot, mivel első dolga volt a süteménnyel megrakott tányérral hatalmasat esni. A “cseresütik” gyorsan felszárították a könnyeket, a narancslé harcot pedig én nyertem, s a szomját már a magunkkal hozott ásványvízzel oltotta odakint.

Egy kis játszótéri kitérő után a János barátom által megénekelt kiállításra is betértünk a Mai Manóba.  A Budapest Pozitív kiállítás tíz nagyszerű fotográfus anyagából válogat.

Budapest Pozitív kiállítás

Ugyancsak megérte a látogatás, nehezen tudtam elszakadni a kiváló, elgondolkodtató sorozatoktól. A kiállítást kitűnő fotók mellett a lépcsőházi egyedi vetítés, és az Arcok című mini bemutató színesíti. Kincső is élvezte a művészi fotókat, végiglapozta az emeleti albumokat is.

Budapest Pozitív kiállítás

Kiváló, új ismeretekkel, élményekkel teli napot zártunk, nem lehetek elégedetlen annak ellenére sem, hogy az időjárás az estére tervezett Vértes túrámat is elnapolta.

 


Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*