Nimródosok közt

Fényvetés

A tegnap este lezajlott klubnapon felvételt nyertem a Nimród Fotóklub Magyar Természetfotósok Társaságába. Ennek őszintén örülök! Miért is fontos lépés ez számomra, miért jó egy ilyen társasághoz tartozni?

2010-ben „loptam be magam” tanulónak Vajda János fotóművész mellé, akit viszonylag régóta ismerek és tisztelek. A mellette megismert lehetőségek, az új ismeretek tárháza, a töménytelen tudás végre kezdte kielégíteni a tanulási vágyam. Rengeteg segítséget és támogatást kaptam tőle, amit a magam módján igyekszem viszonozni. Immár több, mint egy éve formáljuk egymást („mint víz, s a part…” :) ), hol csendben, egyetértésben, hol pedig viharosabb hangulatban. Az érzékenység más-más módon mindkettőnkben benne van, ez néha nagyon jó, néha pedig borzasztóan megnehezíti a dolgokat, de azért kitartunk egymás mellett és valamifajta csendes jellemfejlődés megfigyelhető már rajtunk :).

János mellett végre elindultam azon az úton, amire mindig is vágytam, de tudás és tapasztalat hiányában nem találtam a csapást. Oktatási módszere sajátos, mellette meg kellett tanulnom tanulni. Figyelni. Látni. Lassan megértette velem a türelem fontosságát, segített kinyitni a szemem. Utat mutatott, melynek ugyan még csak az elejét járom, de jó érzéssel tölt el, hogy végre elindulhattam és olyasvalaki áll mellettem, akire felnézek.

A Nimród tagságtól további ösztönzést, fejlődési lehetőséget remélek. Örülök, hogy olyan csapatban lehetek, akiknek az érdeklődése, természet szeretete, törekvései a magaméhoz hasonlóak. A tagok kiváló alkotásai és munkái ösztönzőleg hatnak rám, s arra késztetnek, hogy fejlődjek, s sok tanulással és munkával hasonló szintre jussak. A jó társaság szintén ösztönző hatású.

Fontosnak tartom a mai „modern”, a technika vívmányaival körülvett, a televízió által (félre) nevelt ember figyelmét felhívni a természet szépségeire, harmóniájára, s rányitni a szemét, hogy észrevegye a benne rejtőző csodákat. Ösztönözni arra, hogy sokat járjon a szabadba, ne csak a televízióból ismerje, hanem átélje a természet tökéletességét és ráébredjen, hogy óvnia kell ezeket a természeti értékeket!

Képeimmel szeretném megmutatni, hogy milyen gyönyörű tájak vannak hazánkban, és hogy én milyen szépséget találok a természetben. Remélem, sikerül!

A Nimród felvételi eljárásán bemutatott képeim az alábbiak volak:

 

A bemutatkozó, felvételi anyagom előkészítésében nyújtott segítségéért köszönettel tartozom Jánosnak! Őszintén hálás vagyok a segítségért és a gondosságért, amit János az anyag előkészítése során nyújtott! Valami azt súgja, hogy a hálám jóféle birsalma pálinka képében fog materializálódni.

3 Responses to “Nimródosok közt”

 1. HErika says:

  Gratulálok! Csak tovább előre a vajdusi úton! :)

 2. jazza says:

  Irigylésre méltó,igazán nagyszerű képanyag (finom ízzel,és látható buzgósággal készültek-csak megsüvegelni tudom)…Gratulálok a tagságodhoz, és kívánom hogy adjon plusz tölteteteket a fotós kalandokhoz!…:)

 3. Fényfaragó says:

  Szia Gábor,

  Köszönöm szépen megtisztelő véleményed! Örülök, hogy nálam jártál, s hogy tetszenek a fotók!

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*