Tengerparti hangulatok

Az a jó a fotózásban, hogy olyan helyekre is betéved az ember, ahová egyébként – valószínűleg – nemigen jutna el. Nem azért, mert nem volna rá lehetősége, hanem mert a bóklászó fotós sokszor kószál el a megszokott utakról. Így bukkantam tegnap én is egy megkapó, hangulatos helyre. Tulajdonképpen egy témát üldöztem, kerestem: környezetvédelem tárgyú fotóimhoz igyekeztem anyagot gyűjteni. Fotózásom kiszemelt tárgyához próbáltam közelebb kerülni, s már úttalan utkon tekeregtem, amikor hirtelen a tengerparton találtam magam!

Tengerparti hangulat

Tengerparti hangulat

Apró kis házak előtt álltam, amelyekhez cölöpökön álló, fából készült járdák vezettek. A hangulatos, szemlátomást gyakran használt, és takarosan rendben tartott házacskák falánál csónakok, mellettük kis daruk, horgász feleszerelések sorakoztak.

Cölöp-tenger

Cölöp-tenger

 

Tengerpart

Tengerpart

A cölöpöknél halkan kotyogott a víz, a horizont mögé lebukó nap fénye aranyszínűre festette a tavaszi szél által halkan lökdösött hullámokat.

Viziutak

Viziutak

Végigsétáltam a pallókon, s átadtam magam a tengerpart-hangulatnak. Néztem hogyan játszik a napfény a hullámokkal, megbámultam a kedves kis házacskákat, a csónakokat, a cölöpöre fektetett utak labirintusát. Kicsit tényleg a tenger partján éreztem magam.

Elkalandozó gondolataimból végül a hűtőtó szemközti partján álló oroszlányi erőmű dohogása térített vissza a valóságba.

Az erőmű árnyékában

Az erőmű árnyékában

 

2 Responses to “Tengerparti hangulatok”

  1. János says:

    Kellett ez a kép ide a végére, Feri! Jó csere :)

  2. FényFaragó says:

    Igen, igazad van. Köszönöm!

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*