Újév kezdete, avagy egy elnapolt felszerelés-leszerelés

Újévköszöntés Kincsővel

Az Újév első napját a hagyományok szerint vidáman illik köszönteni. Mivel bennünket elkerült a másnaposság, így viszonylag korán keltünk, s egy kiadós szánkózással, és hógolyózással mentünk neki 2011-nek.

Egész kellemesen telt a délelőtt, habár benne rejlett egy búcsú kissé szomorú hangulata is. Nem csak az Óévtől… Pár napja – néhány igen gyenge minőségű kép után – elhatároztam, hogy az Óévvel elbúcsúztatom a jó üreg 20D-t is, és felteszem a polcra, az “obsitos” gépek közé. A képminősége már elmarad a mai “modern” gépekétől, nagyobb testvére jócskán magasabb minőséget hoz, s az utóbbi időben terepen készült képeket szemlélve úgy tűnt, régi gépem kezd már megkopni.

Elvittem magunkkal az útra, egy utosó fotózásra. Annyi időt eltöltött már velem, földön, vízen, levegőben, föld alatt, sőt lóháton, télen, nyáron, hóban, fagyban és tűző napsütésben, és annyira jól szolgált, hogy úgy éreztem, igazán megérdemli, hogy méltóképpen vonuljon nyugállományba. Kattintottam vele párat míg Kincsővel szánkóztunk. Hazaérve aztán elöl hagytam, hogy majd letisztogatom, s aztán polcra kerüljön többi régi társa mellé. Ezzel vacakoltam, amikor egyszercsak felszaladt hozzám a kislányom, spontán beállt a szobában álló vakuk mögé és onnan kikukucskálva mosolyogva incselkedni kezdett. Én felkaptam a leszereléshez előkészített 20D-t (mák, hogy pont ott volt), és PUFF!

Kincs(elked)ő

A fotók nagyon gyenge fények mellett, magas ISO értékkel készültek. Mégis… A 20D megmutatta, hogy igenis van még létjogosultsága! Gyors, mint a villám, bírja a strapát, a képek minősége sem olyan rossz, ha épp nem óriás poszter méretű nagyítás kell, és hát lássuk be, a fotófeldogozó szoftverek is jóval gyorsabban dolgoznak a 20D által készített képekkel, mint a nagytestvér által készített gigantikus méretű állományokkal. Persze, van minőségbeli különbség, de a 20D bizonyította, hogy nem érett még a leszerelésre.

Kincső

Kincső

Jó hangulatban, kellemesen indult az év! Bár kitartana ilyen apró örömökkel a maradék háromszázhatvanpár napján is! Kívánom, hogy legyen minden kedves barátomnak boldog ez az év (is)! Egészséget, szeretetet, nyugalmat mindannyiótoknak! (Fotós társaimnak ezen felül még jó fényeket!) S egy apró tanács: vegyétek észre és örüljetek az apró örömöknek!

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*