Üzleti portré fotózás – Lilla

Lilla üzleti portré fotózás miatt keresett meg júliusban. Saját szakmai bemutatkozó anyagához szeretett volna megfelelő képeket. Előrebocsátotta, hogy róla nem lehet jó fotót készíteni, így biztosan nehéz dolgom lesz. Bíztam benne, hogy meg tudom győzni majd az ellenkezőjéről.

Üzleti portré fotózás - Lilla (Fotó: Faragó Ferenc)

Üzleti portré fotózás – Lilla (Fotó: Faragó Ferenc)

 

A fotózás elején valóban volt egy jó kis drukk a modellemben. Azzal nyugtattam, hogy ezt a fotózást tekintsük próbának, ha nem sikerül, vagy nem lesz elégedett, akkor pár nap múla másik helyszínen megpróbáljuk újra. Az első néhány kép még magán hordozta a kezdeti feszültséget, de ezt viszonylag hamar sikerült feloldani. Jót beszélgettünk a fotózás alatt. Érdeklődtem, hogy mihez kellenek a fotók, mivel foglalkozik Lilla? Ahogy elmélyültünk az érdekes szakmában, Lilla egyre többet és szívesebben beszélt a tevékenységéről, illetve igazán figyelemre méltó ötleteiről és terveiről.

Üzleti portré fotózás - Lilla (Fotó: Faragó Ferenc)

Üzleti portré fotózás – Lilla (Fotó: Faragó Ferenc)

Észrevétlenül el is múlt a feszültség, és közben készültek a képek. Hogy a sorozattal végül elégedett lett-e Lilla?  Visszajelzése szerint:

“Sokszor hallottam: „mindenkiről lehet jó fotót készíteni”. Persze, gondoltam, kivéve engem. Korábban a képeimre nézve szinte mindig úgy éreztem, azért a tükör kegyesebb hozzám. Az itt készült fotókat látva a tükör elszégyellheti magát. Pedig a képen én vagyok, nem egy megrajzolt, képzeletbeli arc. Köszönet érte! Jó, hogy eljöttem!” – Kulman Lilla

 


A portré fotózás lényege bemutatni a személyt, feltárni természetes valójában, megmutatni egyéniségét. A fotózás során arra törekszünk, hogy mindenkinek a karakteréhez megfelelő hátteret, és világítást biztosítsunk. A képek lényege, hogy az alany sajátos karakterét emeljük ki, bemutassuk egyéniségét.

A portrékép általában az arcra összpontosít, legfeljebb derékig ábrázol. Az egész alakos képeknél már dominál a ruha, a testtartás és az esetleges tevékenység, így ezek már a glamour, vagy egyéb emberábrázoló kategóriákba sorolhatók. Ha csak az arc a fontos, akkor a fotózás alatt közösen alakítunk ki olyan légkört, amely segíti az egymásra hangolódást, s amelyben őszintén fel tudod tárni és az arcodon megmutatni érzelmeidet, gondolataidat. Nyitottabb képeket akkor készítünk, ha számodra az a fontos, hogy a mindennapi, vagy Neked valamelyik kedves környezetedben légy ábrázolva.

Ezeket a fotózás előtt meg kell beszélni, hogy a fotós tudja, mit szeretne a modell a végén képként a kezében tartani. Fontos a helyszínek (külső, vagy belső tér), illetve a hátterek kiválasztása a fotózáshoz.

Bővebb információért hívd a +36 70 380 48 12-es telefonszámot, vagy írj az info(kukac)foto-graf(pont)hu e-mail címre.


Stúdiónk kiadók, reklámügynökségek, kommunikációs irodák, illetve cégek számára is vállalja professzionális portré fotók elkészítését.

 PORTRÉFOTÓZÁS – FOTO-GRAF.HU


 

 

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*