Zita és Adri

Zita gyermekfotózását születésnapi ajándékként kapta édesanyja, Adri. Nyárias délután nyílt lehetőség a fotózásra, így a meglehetősen erősen tűző napfény elől árnyas helyszínt kerestünk. Olyan helyet kerestünk, ahol az apróság felszabadultan el tudja foglalni magát, szép a környezet, és egyúttal biztonságban is van.

Zita és Adri (Tatabánya, 2014. június 16.)

Zita és Adri (Tatabánya, 2014. június 16.)

 

A gyermekfotózás egyik legnagyobb kihívása a picik bizalmának megnyerése. Lehet persze beállított fotókat készíteni, de véleményem szerint igazán kedves gyermekfotók a felszabadult, önfeledt gyerkőcökről készülnek. Ehhez pedig elsősorban azt kell elérni, hogy az apróság ne legyen megszeppenve az idegentől, aki minduntalan körülugrálja a kamerával. Fontos, hogy ne feszélyezze a fotózás, hanem legyen önmaga.

Zita és Adri (Tatabánya, 2014. június 16.)

Zita és Adri (Tatabánya, 2014. június 16.)

Persze ehhez először a szülőt kell meggyőzni mindig. A felnőtteknek azt kell megszokni, hogy a gyermekfotózás nem megy úgy, hogy beállunk, belenézünk a kamerába, mosoly, és kész. Az ilyesfajta pózolás a gyermek számára nem természetes, nem érti, gyorsan megunja, és nyűgös lesz. A szülők viszont azt szeretnék, ha mihamarabb készülnének a képek.

Én úgy próbálom megoldani ezt, hogy a fotózás elején készítek pár beállított képet, aztán amikor látom, hogy a gyerkőcöt más kötné le, akkor odébb sétálok, és objektívet cserélek. Igyekszem annyit szöszmötölni az objektívvel, hogy a picinek legyen ideje valamivel lefoglalnia magát. Mielőtt a szülő újra felvenné, csendben szólok, hogy hagyjuk csak játszani. Innentől jön az érdemi munka.

Ez a taktika bevált Zitánál is, aki bár nem fogadott idegenkedve, de kicsit nyűgösen indult neki a fotózásnak. Először készítettünk néhány beállított képet anyával, majd jött a “váltás”. Ezalatt Zita és Adri egy kis sétára indultak, s felfedezték azt a talpalatnyi kis szigetecskét, ahol fotóztunk.

Zita és Adri (Tatabánya, 2014. június 16.)

Zita és Adri (Tatabánya, 2014. június 16.)

Ez éppen elég volt Zitának, hogy feloldódjon, és anyával kezdjen foglalkozni. Anya és lánya kizárta a külvilágot egy kicsit, a kontaktusuk egyszerre volt intim és kedves. Azt hiszem, a sorozat talán legkedvesebb két képe született ekkor.

Zita és Adri (Tatabánya, 2014. június 16.)

Zita és Adri (Tatabánya, 2014. június 16.)

Zita gyorsan “átöltözött”, és innentől hagytuk is, hogy egy kicsit felfedezze a környéket. Nem mondhatom, hogy nem volt hozzá kedve. Csavargott, a hídon járt fel-alá, kacsákat lesett, élvezte a hirtelen jött kis szabadságot.

Zita (Tatabánya, 2014. június 16.)

Zita (Tatabánya, 2014. június 16.)

Csavargása és huncutkodásai kedves fotótémát adtak. Már cseppet sem zavartatta magát a kamerától, nyugodtan bóklászott, játszott, akaratlanul is jól megoldogoztatott. Szerencsére :)

Fotói az alább található galériában tekinthetők meg.

A fotózás a Foto-Graf Fotográfiai Stúdió színeiben történt, Zita kérésére került a képekre a saját logóm.


Észre se vesszük, és a babánk, aki épp csak megszületett, akinek még csak most adunk nevet, már totyogó gyermek, aztán kamasz és mire észbe kapunk, már a középiskolából ballag.

Szeretnétek profi minőségű fotókon, vagy egy megkapó fotókönyvben megőrizni gyermeketek életének legszebb pillanatait?

Hívjatok fel, s az elképzelésetektől függően stúdióban, külső helyszínen, vagy akár nálatok elkészítjük a fotókat. Ha Ti jöttök: műteremben beállított képek, vagy külső helyszínen az előre megbeszélt témájú fotók készülnek. Mi is szívesen megyünk hozzátok, hogy a gyermek a megszokott környezetében legyen a fotókon, mert ott igazán önmaga.

Ebből természetesen adódnak a családi képek elkészülésének a lehetőségei is, amit érdemes megragadni, hiszen a család mindenki számára a legfontosabb az életében. A családi kapcsolatok a legbensőségesebb, legszorosabb emberi kötelékek. Ha csak családi jellegű kép az igény, értelemszerűen akkor is rendelkezésre állunk.

Célunk, hogy ha egy-egy családi összejövetelen előkerülnek a fotók, akkor mindenkinek mosolyt, vagy könnyeket csaljanak az arcára.

 GYERMEKFOTÓZÁS – FOTO-GRAF.HU


 

Zita gyermekfotó galériája (Kattints!):

 


 

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*