Újabb lomográf tájképek

Napraforgó (Lomográf tájkép)A Lomográf tájképek bejegyzés óta bővült a “lomis” galéria. A Ljubitel szorgalmasan dolgozik, viszont a Lomography által forgalmazott Lady Grey filmmel most találkozhattok utoljára.

A film súlyos minőségi hibái miatt rengeteg munkám ment kárba. Sajnos nagyon vékony a hátulján lévő papír, s így a filmen megjelennek nem várt minták (számok, pöttyök) is. Az eladó üzlet többször döbbenetét fejezte ki, és biztosított, hogy ez csak nálam fordul elő, másnál soha. Bíztam benne, hogy így van, s talán csak belenyúltam egy hibás sorozatba. De sajnos az újabb vásárlások során szerzett filmnek ugyanezek a hibái. A laborban pedig megtudtam, hogy nem én vagyok az egyetlen, a “kiválaszott”… minden esetben jön a hiba ennél a filmnél. Így aztán mind a filmmel, mind pedig az eladó üzlettel szakítottam.

Duna - Lomográf tájkép

Hídtükör - Lomográf tájkép

No, de vissza a képekhez. A Duna parton Jánossal jártunk egyet, de jobbára csak a szúnyogokat sikerült jóllakatnunk. A híd előtt előkerült az “ötdé”, de az autóban felejtett nagylátó miatt inkább csak levegőzött egyet. János az instagramjait bővítette, én pedig az öregúrral – félreértések elkerülése érdekében: Ljubitellel – készült képeim gyűjteményét. A nagyvas után szinte üdítő érzés a könnyű kis szerkezetet kézbe venni, és különösebb kínlódás, és küzdelem nélkül egyszerűen csak fotózni.

Szerkezet - Lomográf kép

Ezek a fotók persze más minőségűek, hiszen a Ljubiteltől nem várható el, hogy a modern technikával összevthető képi minőséget produkáljon. Ugyanakkor más a hangulatuk – hogy tetszik-e, döntse el mindenki maga. Az öreg ruszki mellé a héten megérkezett japán kollégája, így hamarosan már a fentieknél jobb minőségű analóg képek is várhatók. Addig pedig bővítem a Ljubitel-galériát.

Jaj, nem állom meg, hogy ide a végére be ne szúrjam Jánost alkotás közben, “lőpózban”! :)

Lőpózban - Lomográf portré

Mint máskor is, most is szívesen fogadok minden véleményt, hozzászólást!

 

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*