Gyermekfotózás és kellékei

 

Relikvia

Kellék vadászattal töltöttem a hétvége egy részét. Tematikus gyermekfotózáshoz kerestem “hozzávalókat”, többek között régi fényképezőgépet is. Olyan masina után kutattam, ami kinézetre régies, hogy jól mutasson majd a fotókon. Szempont volt még, hogy lehetőleg robosztus fényképezőgép legyen, bírja ki, ha netán valamelyik gyerkőc a fotózás során leejti. Így találtam szinte teljesen véletlenül erre az öreg középformátumú fényképezőre, s a tüzetesebb átnézése után derült ki, hogy valószínűleg többre bukkantam egyszerű gyermekfotós kelléknél.

Az öreg Rolleicord szép állapotban volt. Az eladó szerint működőképes! Nocsak… Átnéztem gyorsan: a nyitható szerkezeti elemek szépen mozognak, szemlátomást jól zárnak. A záridő és a rekesz beállítására szolgáló tárcsa finoman és akadásmentesen mozog. A zárszerkezet szépen működik. Döntöttem, és a gép gazdát cserélt.

Nemrég egészítettem ki a kis házi stúdióm a gyermekfotózásokhoz egy háttér tartó rendszerrel, és fehér hátfallal. Egy asztalka kérdése volt csupán a dolog, s máris munkára fogtam az új szerzeményt, igaz most csak modellkedett egy kicsit. Most itt várja mellettem gondosan becsomagolva. Mert – ezt nem is említettem – egy szép állapotú bőrtok is járt hozzá. A gazdája szemlátomást vigyázott a gépre. Én pedig már alig várom, hogy szert tegyek egy tekercs középformátumú, 6×6-os filmre és kipróbáljam, mit tud még az öreg fényképező! 

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*