Kiállítás szervezés

A nyers felvételtől a falig – Kiállítás szervezés nem csak profiknak!

Egy jó képnek a falon van igazán helye, sok jó képnek meg egy galériában! 
Az igényes fényképezés nem állhat meg azon a szinten, hogy az elkészült képeket monitoron, interneten, kivetítőkön vagy legjobb esetben, fotókönyvben mutassuk be. A valós cél a falra akasztható kép, akár egyedileg lakásban vagy egyéb helyeken, dekorációként, de sokkal inkább egy kollekcióban bemutatott kiállítás formájában. Manapság egyre több az a fotográfus, aki a megszerzett tapasztalatot és az összegyűjtött képanyagot ebben a formában kívánja a széles publikum elé tárni.

Gondosan előkészített és kivtelezett kiállítás (Foto-Graf Fotográfiai és Grafikai Stúdió - Vajda János)

Gondosan előkészített és kivtelezett kiállítás (Foto-Graf Fotográfiai és Grafikai Stúdió - Vajda János)

Egy kiállítás létrehozása azonban csak látszatra egyszerű dolog. Még sok éves tapasztalattal rendelkező fotósok is több külső segítség igénybe vételével rugaszkodnak neki tárlataiknak.

A feladat összetett:

– Az archívumból kiválogatott képek mennyiségét és méretét hozzá kell igazítani az adott kiállító terem beosztásához, méretéhez. A kiválogatott képeket egységes színvonalúra kell beállítani, felbontásukat, méretezésüket és színprofiljukat az alkalmazni kívánt print eljárásokhoz kell igazítani.

– Előre meg kell tervezni a képek sorrendjét egy-egy osztott felületen, úgy, hogy az egységet képezzen az adott szekcióban, de a kiállítás egészében is. Igazodni kell az installálás kiválasztásában egyrészt a témához, másfelől pedig a terem hangulatához. Ezek szabják meg azt, hogy keret és paszpartu nélküli kasírozást, paszpartuzott keretezést vagy egyéb speciális installációt alkalmazunk-e.

– El kell készíttetni a kiállítás meghívóját, akár nyomdai úton, postai kézbesítésnek megfelelően, akár internetes terjesztésre.
A képekhez feliratokat, a kiállításhoz megállító táblát kell készíteni, s ha igény van rá, plakátot és katalógust is.
Megfelelő reklámot kell biztosítani, hogy a megnyitón a lehető legtöbben vegyenek részt, de magát a kiállítást is minél többen látogassák.

– El kell juttatni a kiállítási anyagot a helyszínre, és ott installálni is a képeket a helyiség adottságaihoz igazodva, és természetesen le is kell bontani és elszállítani a képeket.

 

A nyers, kidolgozatlan fotó (Foto-Graf Fotográfiai és Grafikai Stúdió - Vajda János)

A nyers, kidolgozatlan fotó (Foto-Graf Fotográfiai és Grafikai Stúdió - Vajda János)

 

A kidolgozott, kiállításra előkészített kép (Foto-Graf Fotográfiai és Grafikai Stúdió - Vajda János)

A kidolgozott, kiállításra előkészített kép (Foto-Graf Fotográfiai és Grafikai Stúdió - Vajda János)

 

A Foto-Graf Stúdió ebben az egész szerteágazó rendszerben kíván áttekinthető megoldást nyújtani a kiállításra készülő, de tanácstalan fotográfusoknak. 25 éves kiállítás szervezési és rendezési tapasztalattal rendelkező fotóművész, gyakorlott és nagy jártasságú képfeldolgozó és grafikus kollégáink a garancia arra, hogy a menedzselés minden feladatát egy kézben tudjuk tartani – így biztosítva a professzionális minőséget, az alapos előkészítést és a mindenre kiterjedő szervezést, s ezáltal a kiállító fotográfus tehermentesítését a kiállítás megszervezése során.

Kiterjedt üzleti kapcsolatban állunk számos olyan szolgáltatással, amelyek a részterületek (levilágítás, printelés, installálási anyagok és szolgáltatások, nyomdai munkák) bármelyikén biztosítani tudják azt az esztétikai igényt, amit a kiállítás költségvetése, illetve a kiállító anyagi igénye követel meg. Az internetes közösségi médiák hatékony kihasználása, a nyomtatott sajtókkal, valamint a kulturális szervező irodákkal való kapcsolatok révén a kiállításokról széles körben tudunk tájékoztatást nyújtani.

Célunk: a legoptimálisabb anyagi ráfordítással kifogástalan színvonalú kiállítást nyújtani a szerzők, a kiállítóhelyek és a látogatók megelégedésére.

Gondosan előkészített kiállítás (Foto-Graf Fotográfiai és Grafikai Stúdió - Vajda János)

Gondosan előkészített kiállítás (Foto-Graf Fotográfiai és Grafikai Stúdió - Vajda János)

 

Fotós társaim! Ha igazán professzionális segítségre lenne szükségetek kiállíáts szervezés ügyben, forduljatok bizalommal a Foto-Graf Fotográfiai és Grafikai Stúdióhoz!

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*