Tavaszi szél


Tavaszi szél

Tavaszi szél (Pákozd - 2011. február)

A szombati nap időjárása derékba törte a Szársomlyóra tervezett utazást. Egész éjjel esett, reggel pedig meglehetősen hideg szél rázta a fákat, így aztán félretettük a magyar kikerics fotózása köré szőtt terveinket. Helyette “kikötöttünk” a Velencei-tónál.

Ahogy a nap egyre magasabbra kapaszkodott a horizonton, az időjárás is szép lassan megenyhült. Kellemes idő kerekedett, csak az enyhe, szinte tavaszias szél sodorta egész nap az éjszakáról itt maradt hideget. Valahogy az az érzésem támadt, hogy a két évszak – a még jogát vitató Tél, s a korábban érkező Tavasz – viaskodik egymással. Nem tudtam eldönteni, hogy melyiknek drukkoljak… Vágyom már a kellemes melegre, a lágy, illatos tavaszi levegőre, a finom szellőkre, de ugyanakkor tudom, hogy a február bizony még a Tél ideje.

Évaszakváltás

Évaszakváltás (Velencei-tó 2011. február)

Hagytuk hát küzdeni az évszakokat. Könnyedén tettük, hisz biztosan tudtuk: nemsokára úgyis győz a Tavasz… Mintha a Természet is igazolni akarná egyszerű bölcsességünket, délidőre már csak egy-két pamacs lebegett az égbolton, kora délutánra pedig elpárolgott az utolsó felhőcske is az égről…

Pamacsok

Pamacsok (Velencei-tó - 2011. február)

Mire délután Gántra értünk, már csak a hullámzó táj emlékeztetett a szélre, ami “lefújta” az aznapra tervezett fotózást, de adott helyette valami mást. Talán többet, ki tudja? A Tavasz ígéretét mindenképp!

Hullámzó táj

Hullámzó táj (Gánt- 2011. február)

3 Responses to “Tavaszi szél”

  1. János says:

    Szép visszapergetése a napnak… Az első kép megérné a horizont kiegyengetést. A Hullámzó táj meg kifejezetten megfogott. (Na ugye!!! :D)

  2. Fényfaragó says:

    Köszönöm! Az első képet majd megdolgozom, bár nem látom ferdének, de megnézzük majd. Örülök, hogy tetszik a Hullámzó táj!

  3. […] környéken viszonylag sűrűn járok, készült is már korábban anyagom itt. Például a Tavaszi szél című bejegyzés képei is itt készültek. Mellettük jópár fotó még feldolgozásra vár. […]

Mondd el a velemenyed! Leave a Reply

*